Samen trainen even efficiënt als alleen?

Een goede trainingspartner kan een enorme waarde hebben als je aan fitness doet. Toch zie ik lang niet iedereen in de sportschool samen met iemand anders trainen. Een veelvoorkomend excuus is dat het meer tijd zou kosten om met zijn tweeën te trainen. Maar klopt dit eigenlijk wel?

Te weinig rust
De mensen die dit argument gebruiken zijn zich vaak niet bewust dat het niet erg is om tussen setjes door te rusten. Ze gaan in sneltreinvaart door hun training heen en rusten in veel gevallen niet eens 30 seconden tussen de setjes door. Dit korte rusten is in veel gevallen niet optimaal, omdat het totaal verplaatste gewicht en de kwaliteit van de beweging meestal eronder lijdt. Weet je niet zeker hoe lang jij rust? Houdt dan eens de tijd bij, wie weet rust jij ook altijd wel te weinig (of te veel).

Duimendraaien
Een andere groep mensen die zit tussen de setjes door te wachten. Stel je doet een oefening waarbij je drie setjes van tien doet en daar tussen één minuut rust houdt. Dat houdt in dat een setje ongeveer 30 seconden duurt. Genoeg tijd dus om een trainingspartner de oefening te laten doen terwijl jij staat uit te rusten. Dan kan je mooi op je partner zijn techniek letten en hem motiveren.

Minder waar voor je geld
Een ander tegenargument komt van potentiële klanten voor duo personal training. Ze denken vaak dat ze minder waar voor hun geld krijgen, omdat ze hetzelfde uur of half uur delen met een vriend of vriendin. Dit is alles behalve waar, aangezien ik mijn klanten altijd laat afwisselen wanneer ik ze laat trainen. Zo is klant A aan het werk wanneer klant B aan het uitrusten is en andersom.

Een heel fijn voordeel van duo personal training is je per persoon een stuk goedkoper uit bent dan bij reguliere personal training. Zo betaal je p.p. maar iets meer dan de helft van het bedrag. Meer over de tarieven van duo personal training kan je vinden op https://www.nieuwenhuiscoaching.nl/training .Bel nu
Gratis Intake