Proteïne, geen broteïne

Als je aan de hand van het vorige artikel je eiwitbehoefte hebt berekend is er een grote kans dat je hem toch niet helemaal haalt. Je wilt in de basis alles zo veel mogelijk uit verse producten halen. Dat gezegd hebbende is er in veel gevallen ook een tijd en plek voor supplementen.

Voordat ik te hard van stapel loop is het misschien goed om uit te leggen wat supplementen zijn, voedingssupplementen in het bijzonder. Voedingssupplementen zijn een toevoeging op je voedingspatroon. Heb je tekorten aan vitamines, mineralen of zoals in dit geval eiwitten dan zou je een supplement kunnen gebruiken om dit tekort aan te vullen. Het is dus niet alleen weggelegd voor Arnoldjes in spé, zoals velen misschien denken.

Brotein – woordspeling op het woord proteïne, omdat het volgens leken alleen voor “Bro’s” (stereotype man die met gewichten gooit) weggelegd is. Niets is minder waar. ?

Het is belangrijk dat je in beginsel wel een goede poging doet om je eiwitten uit verschillende eiwitrijke producten te halen. Deze eiwitrijke producten bevatten namelijk meer stofjes die je nodig hebt behalve eiwitten. Doe je dit niet en haal je bijvoorbeeld al je eiwitten uit supplementen, dan zal je door het gebrek aan variatie waarschijnlijk een tekort krijgen aan vitaminen of mineralen. Met als gevolg dat je één of meerdere supplementen moet innemen om daarvoor te compenseren. En ik denk dat niemand erop te wachten zit om dagelijks meer pillen en poedertjes dan een normale hap eten te comsumeren.

Waarom dan juist een samenwerking met een supplementenmerk?

De eiwitbehoefte halen is één van de randvoorwaarden om optimaal te herstellen van een blessure, spiermassa op te bouwen of af te vallen. Toch blijkt het uit mijn ervaring dat veel mensen moeite hebben om zichzelf van die eiwitbehoefte te voorzien. Het is zonde om resultaat te laten liggen, puur omdat je te weinig eiwitten binnen krijgt. Terwijl het lang niet altijd aan de inzet van de persoon in kwestie ligt.

In zulke gevallen kan het gebruiken van een eiwitsupplement om je eiwitbehoefte aan te vullen zeker voordelig zijn. Zo laat je dus niet hierop resultaat liggen en geef je jezelf ondertussen de tijd om duurzame aanpassingen op je voedingspatroon te doen.

Voor de rest zijn eiwitshakes of repen vaak een makkelijke keus voor onderweg. Ze hebben weinig bereidingstijd nodig, wat ze heel geschikt maakt voor een drukke dag.

Ben je een zoetekauw? Ook dan kan je wat hebben aan een eiwit shake. Ze zijn meestal zoet en kunnen daarom helpen om die trek in iets zoets te stillen.

Waarom XXL Nutrition?

Dat ik heb gekozen voor een samenwerking met XXL Nutrition zal mijn klanten niet verbazen. Ik adviseerde een aantal van hen al voordat ik deze samenwerking had om daar hun eiwitten te bestellen. Die voorkeur zit er in eerste instantie, omdat ik zelf ook al een aantal verschillende merken versleten heb. Dit merk heeft veel keuze uit smaken, ze smaken lekker en ze klonteren weinig tot niet bij het maken van de shake. Dit in tegenstelling tot de meeste andere merken.

Voor de rest komen deze eiwitten goed uit de labtesten. Er wordt hierbij getest of de eiwitpercentage dat op het label staat overeenkomt met de werkelijkheid. Ze komen goed uit de test, dus is het ook op dat vlak een solide product. Je kan de uitslagen van die labtesten hier bekijken.

Ledenvoordeel

Als ik dan toch al klanten adviseerde om daar producten te bestellen, waarom zou ik dan ook niet voor extra voordelen zorgen? Ik heb gekozen voor een samenwerking waarbij ik kan inkopen met korting en vervolgens zelf de keuze heb om dit door te belasten aan de klant. Omdat ik het belangrijk vind om kwaliteit aan te bieden heb ik gekozen om mijn klanten te laten profiteren van de volledige korting. Ik zal om te beginnen maandelijks een bestelling plaatsen. Alleen de verzendkosten, die € 5,- bedragen, zal ik verdelen onder de bestellende klanten.

Op de site van XXL Nutrition kan je bekijken op welke producten je korting kan krijgen. Het enige wat je daarvoor moet doen is links boven naar het kopje “winkel/producten” en vervolgens bij “Winkel per merk” – “XXL Nutrition” selecteren. Zoals je dan ziet heb je naast de supplementen ook producten zoals: bidons, shakebakers en zelfs kleding die je kan bestellen. Heb je advies nodig, wil je bestellen of wil je graag weten hoeveel procent korting je krijgt op een product, dan weet je me te vinden.

Al met al super tof dat ik weer een leuke extra kan bieden voor mijn klanten. Wil jij ook een personal trainer die zoveel moeite doet om de kwaliteit voor jou te vergroten? Kom eens langs en laat mijn kwaliteit voor zichzelf spreken.Bel nu
Gratis Intake