fbpx

Over

Ik ben Brendan Nieuwenhuis,

uw oefentherapeut en(/of) personal trainer, maar ook een sporter in hart en nieren.

Toch begon ik pas serieus met sporten op mijn veertiende. Als eerste begon ik aan verschillende vechtsporten, niet veel later ook met fitness. Al snel had ik een inhaalslag gemaakt, aan het eind van mijn tienerjaren sportte ik namelijk ongeveer 20 uur per week. Het fitnessen deed ik in eerste instantie, net als hardlopen,  om beter te kunnen presteren in de vechtsporten.  Maar inmiddels tien jaar later kan ik zeggen dat ik ook een liefde voor de krachtsport heb ontwikkeld.

Na verschillende leerrichtingen geprobeerd te hebben ben ik aan de opleiding oefentherapie begonnen. Aan het begin van deze 4 jaar werd het mij duidelijk dat ik ook op professioneel gebied iets wilde met de interesse voor sport. Ik heb daarom gedurende de opleiding hier zo veel mogelijk sturing aan proberen te geven.

Zo heb ik ervoor gezorgd dat ik buiten het domein van mijn opleiding de minor Personal Training kon volgen. In deze periode heb ik veel kennis maar ook praktijkervaring opgedaan over hoe je mensen op een deskundige manier naar hun doel toe kan begeleiden. Op een vrij natuurlijke manier begon ik vanuit mezelf mensen in mijn omgeving te adviseren en begeleiden op sportgebied. Dit vond ik niet alleen leuk, maar het werd ook nog eens goed ontvangen.

Vlak na mijn opleiding was ik nog steeds hongerig naar meer kennis, maar dit keer in een richting die meer bij mij paste. Ik ben daarom per direct gestart met de post HBO leergang Sportoefentherapie. In dit korte maar intensieve traject van bijna een jaar heb ik niet alleen handvatten meegekregen die mij zeker weten in de toekomst van mijn loopbaan nog van pas zullen komen, maar ben ik ook veel over mijzelf te weten gekomen. Zo ben ik in deze tijd ook geïnspireerd geraakt om mijn eigen bedrijf op te starten, wat ik leuker vind dan ik ooit voor mogelijk hield. Na het succesvol afsluiten van de cursus blijf ik mezelf en mijn bedrijf ontwikkelen om mensen zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.