How to: hoe maak je een eigen toverdrank?

Een goede sportdrank kan een goede toevoeging zijn bij bepaalde sporten of op momenten wanneer wat meer vocht geen kwaad kan. Toch zijn de sportdranken in de winkels vaak mierzoet en veel te duur. Vandaag ga jij leren om je eigen sportdrank te maken!

Voldoende vocht drinken door de dag heen is belangrijk bij het leveren van sportprestaties. De voorkeur heeft het om de vochtinname gespreid over de dag te regulieren, zodat je geen inhaalslag hoeft te plegen. In het geval van sportprestaties kan je namelijk niet voldoende compenseren op het moment dat je de hele dag al te weinig hebt gedronken. Dit kan lijden tot hoofdpijn, duizeligheid, verminderde sportprestaties en in sommige gevallen zelfs kramp. Een kleine daling van je vochtniveau kan al een flinke invloed hebben op de prestaties die je kan leveren.

In veel gevallen zal het drinken van water een prima oplossing zijn. Vooral in het geval van warmte, een lange sportduur of bij het leveren van een sportprestatie kan een sportdrank handiger zijn.

In het ziekenhuis gebruiken ze vaak een zoutoplossing, omdat deze beter op te nemen is. Dit komt omdat het meer overeenkomsten heeft met onze lichaamseigen stoffen. Dit is ook van toepassing op vocht dat je via drinken binnen krijgt. Je zou uiteraard gewoon een witte AA kunnen kopen. Maak je het nog steeds liever zelf, lees dan verder hoe je het zelf maakt.

De benodigdheden voor deze sportdrank heb je waarschijnlijk wel in je keuken staan. Je hebt het volgende nodig:

– Een flesje
– Water
– Citroenlimonade (niet suikervrij)
– Keukenzout

Het is vrij simpel. Doe per halve liter water er 4-8 gram aan koolhydraten bij. Je kan op de verpakking van de limonade kijken hoeveel je daarvoor nodig hebt. Doe er vervolgens een half schepje keukenzout bij en schudt het geheel. Tadaa!

Er is expres gekozen voor citroensmaak, aangezien smaken zoals aardbei nogal overheersend kunnen zijn tijdens het sporten. Dit zorgt bij verschillende mensen voor misselijkheid. Een leuk voordeel aan een sportdrank bij duursporten is dat het over het algemeen minder klotst in je buik.Bel nu
Gratis Intake