Hoe kies je een personal trainer?

Het einde van het jaar staat voor de deur, dat betekent dat er per 1 januari veel mensen, na die super zware feestdagen (letterlijk en figuurlijk), zich afstoffen en zichzelf met lichte tegenzin naar de sportschool slepen. Super goed initiatief natuurlijk, al lijkt het voor velen van ons eerder een terugkomend jaarlijks ritueel te worden. Sommige zouden dan ook best een helpende hand kunnen gebruiken (hint, hint). Dat brengt mij tot het volgende punt, want hoe kies je nou je eigen personal trainer?

Personal trainers zijn er tegenwoordig in overvloed, dat maakt het kiezen er niet makkelijker op. Het is haast alsof je in de supermarkt voor het schap met ontbijtgranen staat (niet het goede moment om over eten te praten misschien). Daarbij roepen ze ook nog eens  stuk voor stuk dat ze de beste voor jou zijn (ze liegen stuk voor stuk, ik ben de beste voor jou). Des te belangrijker lijkt het mij dat je wat meer wegwijs wordt, zodat je in het vervolg het kaf van de koren kan scheiden. Of misschien wel nog belangrijker: een trainer kiest die met jou matcht.

Geloof het of niet, maar meerdere klanten van mij hebben in eerste instantie contact met mij opgenomen naar aanleiding van de profielfoto die je bij dit artikel ziet. Om je verbazing enigszins weg te nemen gebeurt dat meestal niet op uiterlijk, maar op uitstraling. En dan mag ik nog blij wezen dat er Photoshop op los gelaten is (no joke).

Toch zijn er waarschijnlijk ook genoeg die er anders over denken. Gelukkig maar, want als iedereen van dit pareltje zou weten dan had ik een wachtlijst van hier tot gunter gestaan.

Bel nu 0611755616 of stuur een mail naar brendan@nieuwenhuiscoaching.nl en krijg een personal trainer toegewezen die bij jou past.

Een profielfoto is één manier om je trainer te kiezen, maar er zijn wel wat andere dingen waar je nog aan kan denken. Ik denk dat veel mensen namelijk hun keuze maken puur op basis van uiterlijk vertoon. De meest gespierde trainer moet haast wel de uitgelezen persoon zijn om jou te coachen, toch? Ik denk dat je schrikt als je weet hoe veel mensen daadwerkelijk op deze manier denken.

Laat ik de vraag anders stellen: zou je getraind willen worden door de kampioen of door de coach die anderen tot een kampioen gemaakt heeft? Dat iemand zelf goed kan trainen en zijn genen mee heeft zitten betekent namelijk niet meteen dat hij of zij die eigenschappen ook over weet te brengen.

Daarentegen zal iemand die het iets minder aan komt waaien zelf al tegen meer fouten aangelopen zijn en moet hij of zij waarschijnlijk harder werken voor hetzelfde (of minder) resultaat als die andere trainer. Die laatste trainer zal als het goed is zijn klanten dan ook niet dezelfde fouten laten maken, ik in iedergeval niet. ?

Zoek een trainer waar je een klik mee hebt, of iedergeval één waarmee je een normaal gesprek kan voeren.

Een andere kant van het argument is dat trainers die zelf een verleden met overgewicht hadden iemand anders beter kunnen coachen. Ondanks dat ik een grote voorstander van ervaring ben, denk ik niet dat dit noodzakelijk is als je enige vorm van inlevingsvermogen hebt als trainer. Het is bijna of dat er copyright staat op het helpen van mensen met overgewicht. Je moet het eerst zelf ondergaan hebben, anders kan je ze niet helpen.

Dat zou mij een slechte personal trainer maken. Ik heb namelijk nog nooit gestruggled met overgewicht en ik hoef op het moment niet eens heel erg mijn best te doen om verder te komen met mijn doelen. Dat komt niet door een of andere ijzersterke discipline die ik bezit. Nee, ik ben mezelf altijd voor. Ik heb  namelijk mijn omgeving zo ingericht dat het haast moeilijk is om verkeerde keuzes te maken. Het loopt allemaal vrij automatisch. Dus waar bij sommige hun gedrag de grootste vijand is laat ik het juist in mijn voordeel werken.

Bij velen die wel moeite hebben met het behalen van hun doel is het precies andersom. Hun gedrag maakt het hen namelijk onmogelijk om bijvoorbeeld af te vallen. Ondanks hun grote motivatie en soms torenhoge discipline. Gelukkig is je gedrag te veranderen, je moet alleen weten hoe.

Zoek jij een personal trainer die je helpt om je gedrag te veranderen? Bel 0611755616 of stuur een mail naar brendan@nieuwenhuiscoaching.nl .

Als je erover nadenkt zou het natuurlijk ook een beetje gek zijn als ik alleen maar mensen mag helpen die hetzelfde profiel hebben als dat ik heb of die doelen willen behalen die ik al eerder behaald heb.

Zou op zich best grappig zijn als je het je voorstelt. Een klantenbestand vol met twintigjarige mannen met strawberry-blonde haar, een baard die eigenlijk bedoeld is om hun babyface te verhullen en een wel hele specifieke vorm van humor. Je zou toch bijna het gevoel krijgen dat ik een enge sekte aan het vormen was. Maar laten we eerlijk zijn 1. dat gun je zelfs je ergste vijand niet – nee, zelfs mij niet en 2. dat is een wel hele specifieke doelgroep.

Daarnaast ben ik een voorstander van je eigen visie volgen. Zo houd ik er persoonlijk gezien niet van om dagelijks drie maaltijden kip, broccoli en rijst te eten. Datzelfde leed bespaar ik dan ook praktisch al mijn klanten (behalve de enkeling die mij niet te vriend houd).

Ondanks dat dit soort folteringen  een effectieve manier zijn om op korte termijn af te vallen, denk ik dat behoud van je eigen sociale leven en het genieten dat af en toe ook moet kunnen het mogelijk maken om het lang vol te houden. Dat betekent dat ik ook uit ga, of wel eens een snelle hap eet. Ik probeer altijd 80% betere keuzes te maken (nee, nog steeds niet alleen maar kip, broccoli en rijst) en laat 20% van de invulling wat meer los.

Wil je niet de komende maanden op kip, broccoli en rijst leven, maar enigszins het gevoel hebben dat je nog leeft? Bel dan 0611755617 of mail naar brendan@nieuwenhuiscoaching.nl en kom in contact met je eigen personal trainer.

Misschien is het ook wel leuk om te weten wat ik nou precies voor trainer ben. Nou daar komt hij hoor. “Mijn spreekbeurt gaat over.. Mezelf?..” Als trainer ben ik niet iemand van het snelle en (meestal) tijdelijke resultaat. Ik richt me altijd op duurzaamheid en kwaliteit. Ik wil namelijk dat je een jaar later nog altijd lekker gaat. Dat doe ik door stapsgewijs je gedrag te helpen veranderen, die kleine stapjes tellen al snel bij elkaar op en zorgen ervoor dat het een stuk minder moeilijk wordt om door te zetten. Ik ben namelijk naast personal trainer ook een oefentherapeut. Dat maakt me niet alleen specialist in gedragsverandering, maar ook in blessurepreventie.

Dat houdt in dat ik ook heel goed erin ben om jou zo klachtenvrij mogelijk te houden. Krijg je toevallig wel ergens last van, dan weet ik daar ook nog eens goed op te anticiperen. Zelfs mensen die al klachten hebben zijn bij mij aan het goede adres om te trainen. Ik laat je namelijk niet alleen maar zien wat je niet kan, maar juist wat je vooral wel kan (zoals ik al zei: duurzaamheid).
Voor de rest houdt ik van een goede dosis humor en ben ik altijd wakker te maken voor een goed gesprek (figuurlijk gezien, maak me alsjeblieft niet wakker). – Het kan haast op een vreemde dating site waar mensen hun ideale personal trainer ontmoeten (bestaat hoop ik niet, erg vreemd), maar het klopt aardig.

Heb ik je over kunnen halen om met mij het avontuur aan te gaan? Bel dan 0611755616 of stuur een email naar brendan@nieuwenhuiscoaching.nl .Bel nu
Gratis Intake